Applesauce sweet bread

Sa incepem dimineata si weekendul in forta🙂

Ingrediente:

Pentru sos de mere:

6 mere de marime medie
1 cana de apa
½ cana zahar
1 lingura scortisoara macinata

Pentru chec:

1 cana sos de mere racit
3 oua
Un praf de sare
½ cana zahar
½ cana ulei
¼ cana lapte gras
Coaja de la o portocala
2 cani de faina
1 lingurita bicarbonat
1 pllic zahar vanilat
1 lingurita rasa praf de copt
1 lingurita rasa scortisoara
1 lingurita rasa nucsoara

Preparare:

In primul rand faci sosul de mere. Cureti merele de coaja, elimini cotorul si samburii si le tai in cubulete. Intr-un vas potrivit pui merele, apa, zaharul si scortisoara si fierbi cca 30 de minute. La inceput la foc mediu, apoi reduci la minim si lasi sa fiarba pana cand zeama a scazut bine si merele sunt moi si aromate. Cu un blender de mana faci un piure, lasi la racorit.

Intr-un bol incapator pui 1 cana din sosul de mai sus – iti va mai ramane aproximativ ½ cana de sos -, adaugi ouale, sarea, zaharul vanilat si zaharul si omogenizezi cu un tel. Pui coaja de portocala, uleiul si laptele si omogenizezi bine tot cu telul.

Amesteci faina cu praful de copt, bicarbonatul, nucsoara si scortisoara. Ingredientele uscate le torni peste cele lichide, nu toate deodata, ci pe rand. Omogenizezi bine cu telul. Trebuie sa rezulte o compozitie groasa, o samantana care curge.

Tapetezi o tava de chec cu hartie de copt, o tava mai mica, torni aluatul si dai in cuptorul preincalzit. In prima faza la foc mediu, primele 30 de minute, apoi dai la foc mic, acoperi checul cu folie de aluminiu pentru a nu se arde, si mai coci 30 de minute sau pana la proba cu scobitoarea.

Lasi la racit si apoi portionezi. Daca cumva s-a ars putin checul pe fund nu e nici o problema, indepartezi arsura cu un cutit ascutit si gata.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s