Chec aperitiv cu mozzarella

Se face tare usor si e tare bun.

Ingrediente:

5 oua
1 lingurita rasa de sare
1/2 lingurita piper
1/2 cana ulei
200 ml lapte
2 cani faina
2 lingurite rase bicarbonat
1/2 cana masline intregi, fara samburi
1 rosie mare, coapta
300-400 g mozzarella
busuioc verde tocat marunt
2 linguri mix de seminte pentru paine

Preparare:

Intr-un bol incapator spargi cele 5 oua, adaugi sarea si piperul si cu un tel le zbati bine pana se omogenizeaza. Adaugi uleiul si bati cu telul pana capata o consistenta putin mai cremoasa. Adaugi laptele, omogenizezi, adaugi faina si bicarbonatul. Trebuie sa rezulte un aluat mai gros, ca o smantana care curge.

Acum adaugi in aluat si mozzarella taiata cubulete, maslinele intregi, rosia taiata si ea cubulete, mixul de seminte si busuiocul tocat marunt. Omogenizezi cu o spatula.

Tapetezi o tava mare de chec cu hartie de copt, torni aluatul, nivelezi frumos si coci in cuptorul preincalzit pana la proba cu scobitoarea, cca 40 de minute, la foc potrivit in prima faza, apoi reduci temperatura.

Lasi la racit, apoi portionezi.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s