Sweet potato walnut bread

Un parfum si o savoare exact pe sufletul meu.

Ingrediente:

1 1/2 cana piure cartofi dulci – aprox. 2 cartofi de marime medie
100 ml apa
2 oua
1/2 cana ulei
1 1/2 cana zahar alb
1/4 cana lapte
2 lingurite bicarbonat de sodiu
un praf de sare
1 lingurita scortisoara
1/2 lingurita nucsoara
1 lingurita ghimbir
1/2 lingurita cuisoare
1 cana nuci macinate
1 1/4 – 1/2 cana faina

Preparare:

Curata cartofii de coaja, taie-i cubulete, pune-i intr-o oala mica, adauga apa si fierbe-i cu capacul pus, la abur. Cand s-au inmuiat, ii rastorni intr-o sita si-i alsi la scurs si racit. Ii pasezi apoi, intr-un bol, cu furculita.

Adaugi peste cartofii ouale si zaharul, dulci uleiul si laptele,praful sa sare, bicarbonatul si nuca. Omogenizezi bine cu un tel.

Faina o amesteci cu mirodeniile si apoi o adaugi compozitiei lichide. Omogenizezi bine.

Tapetezi o tava de chec, mare, cu hartie de copt, trni aluatul si coci 1 ora, 1 ora si 1/2, depinde de marimea tavei. In prima faza la 180-200 de grade, apoi spre final, in ultima jumatate de ora, la foc mic pana la proba cu scobitoarea. Daca partea de sus s-a rumenit inainte ca checul sa fie gata, acopera-l cu folie de aluminiu, astfel vei evita sa se arda.

De preferat sa faci checul seara, sa lasi la racorit peste noapte si dimineata sa-l portionezi. Este un chec umed, care se rupe usor, moale, aromat, delicios.

Pofta buna!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s