Sweet potato walnut bread

Un parfum si o savoare exact pe sufletul meu.

Ingrediente:

1 1/2 cana piure cartofi dulci – aprox. 2 cartofi de marime medie
100 ml apa
2 oua
1/2 cana ulei
1 1/2 cana zahar alb
1/4 cana lapte
2 lingurite bicarbonat de sodiu
un praf de sare
1 lingurita scortisoara
1/2 lingurita nucsoara
1 lingurita ghimbir
1/2 lingurita cuisoare
1 cana nuci macinate
1 1/4 – 1/2 cana faina

Preparare:

Curata cartofii de coaja, taie-i cubulete, pune-i intr-o oala mica, adauga apa si fierbe-i cu capacul pus, la abur. Cand s-au inmuiat, ii rastorni intr-o sita si-i alsi la scurs si racit. Ii pasezi apoi, intr-un bol, cu furculita.

Adaugi peste cartofii ouale si zaharul, dulci uleiul si laptele,praful sa sare, bicarbonatul si nuca. Omogenizezi bine cu un tel.

Faina o amesteci cu mirodeniile si apoi o adaugi compozitiei lichide. Omogenizezi bine.

Tapetezi o tava de chec, mare, cu hartie de copt, trni aluatul si coci 1 ora, 1 ora si 1/2, depinde de marimea tavei. In prima faza la 180-200 de grade, apoi spre final, in ultima jumatate de ora, la foc mic pana la proba cu scobitoarea. Daca partea de sus s-a rumenit inainte ca checul sa fie gata, acopera-l cu folie de aluminiu, astfel vei evita sa se arda.

De preferat sa faci checul seara, sa lasi la racorit peste noapte si dimineata sa-l portionezi. Este un chec umed, care se rupe usor, moale, aromat, delicios.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s