Ficatei cu vin rosu si rozmarin

Pofta buna!

Ingrediente:

1/2 kg ficatei de pui
1 ceapa
2-3 catei de usturoi
1 pahar de 100 ml vin rosu
sare
piper
ulei
rozmarin uscat
200-250 ml suc de rosii
2 morcovi
2 rosii


Preparare:

Ficateii se spala bine in mai multe ape.

Se toaca ceapa foarte fin, cubulete, usturoiul se zdrobeste, morcovul se curata si se rade pe razatoarea cu ochuri mici, rosiile se taie cubulete.

In wok incingi putin ulei. Adaugi pe rand: ceapa si usturoiul, morcovii si rosiile, se soteaza totul pana ceapa devine aurie.

Se adauga acum si ficateii, nu se pune sare. Ii calim pe ambele parti, iar cand prind culoare se adauga vinul. Se pune capacul si se lasa la fiert pana se patrund bine.

Dupa 15 minute sunt facuti si adaugi si sucul de rosii, adaugi piper, sare, rozmarin si lasi ca toata compozitia sa scada.

Ai mereu grija la ficatei, sa nu le deteriorezi forma, sa ramana intregi.

Pofta buna!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s