Toffifee Cheesecake

In 18 septembrie am aniversat 11 ani de casnicie. Tortul vine ceva mai tarziu 😀

11 ani au trecut ca gandul, iar memoria incepe sa uite cum era atunci, ce simteam si gandeam. Suntem tot noi, dar altfel, mai maturi in legatura noastra si mai intelepti. Ne-am transformat unul pe altul si inca ne vom mai transforma. Ce ne va aduce timpul? Nu-mi doresc decat sa ne iubim pana la adanci batraneti!

Ingrediente:

Pentru blat:

350 g biscuiti integrali/digestivi
150 g unt topit
2 linguri zahar
3 linguri cacao
1 lingurita scortisoara
2 linguri lapte

Pentru caramelul sarat:

200 g zahar tos
4 linguri apa
1 lingurita rasa de sare
50 g + 50 g alune de padure si arahide sarate
70 g unt
100 ml frisca lichida Meggle

Ciocolata strat 1:

200 g ciocolata amara Schogetten
1-2 linguri ulei
1-2 linguri lapte

Pentru crema de branza:

50 g branza dulce de vaci, de casa
200 g ciocolata alba Schogetten topita cu 1-2 linguri ulei + 1-2 linguri lapte
2 pliculete zahar vanilat
1 lingurita esenta de vanilie
250 g frisca lichida Meggle

Ciocolata strat 2/glazura:

200 ml frisca lichida Meggle
1 ciocolata amara Schogetten
1/2 – 1 ciocolata lapte Schogetten

Plus:

100 ml frisca lichida spumata bine
1 cutie mica de Toffifee

Preparare:

In prima faza faci crusta din biscuiti. Rasnesti bine biscuitii si ii amesteci cu zaharul, scortisoara si cacaua, cu mana, ca sa omogenizezi bine. Adaugi untul topit si daca simti ca este nevoie pui si putin lapte. Iei o tava de 26 cm diametru, ii tapetezi fundul cu hartie de copt, torni biscuitii si incepi sa tapetezi si fundul si lateralele tavii – cu pereti detasabili – cu blatul de biscuiti. Dupa ce ai tapetat frumos, dai tava la frigider.

Treci la caramel. Aesteci zaharul cu apa si pui pe foc. Amnesteci din cand in cand cu lingura de lemn. Cand incepe sa fiarba zaharul dai focul la mai mare, ameteci rar, pana capata o nuanta aurie -aramie – eu am lasat doar nuanta de auriu – si iei oala de pe foc. Adaugi lingurita de sare, frisca si untul. Dai iarasi pe foc, amesteci bine si lasi la fiert pana se ingroasa compozitia, insa nu tare de tot, trebuie sa ramana lichida si zaharul sa se fi topit de tot. Adaugi acum alunele maruntite grosier si lasi la racorit putin.

Torni caramelul sarat pe fundul tavii tapetata cu biscuiti, lasi la racorit bine. Peste caramel torni ciocolata amara topita pe baie de abur – amesteci doar cu lingura de fier sau spatula de silicon – cu ulei si lapte. Daca mai simti nevoia de putin lapte/ulei mai poti pune, sa fie o ciocolata curgatoare. O torni peste caramel si o lasi la intarit la frigder.

Pentru crema de branza amesteci branza cu zaharul vanilat, esenta de vanilie, ciocolata alba topita pe baie de abur cu ulei si lapte si la final adaugi frisca batuta spuma. Omogenizezi bine. Pui crema peste stratul de ciocolata. Lasi putin la intarit la frigider apoi torni deasupra glazura.

Pe baie de abur topesti ciocolata amara si cea de lapte in frisca lichida. Cand ciocolata s-a topit si s-a incorporat in frisca, o torni peste crema de branza. O lasi la intarit, iar peste noapte dai tortul la frigider.

A doua zi decorezi cu frisca batuta si Toffifee. Inainte de a scoate tortul dintre peretii detasabili ai tavii lasa prajitura la temperatura camerei 10 minute, trece si un cutit cu lama subtire intre blat si pereti si apoi inlatura cercul.

Pofta buna!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s