Prajitura Fanta

O duminica frumoasa!

Ingrediente:


Pentru blat:

6 oua
100 ml ulei
6 L zahar
2 L cacao
4 L faina
1 plic praf de copt
1 praf de sare


Pentru crema:

1 kg branza crema de la Lidl
2 fiole esenta vanilie – buttervanillie
zahar pudra dupa gust
coaja si zeama de la 1 lamaie
9 foi de gelatina

Pentru budinca:

2 plicuri de budinca vanilie
5 L zahar
850 ml Fanta de portocale

Preparare:

Pentru blat: Se amesteca galbenusurile cu zaharul cu un tel, dar doar cat sa se omogenizeze, fara a spuma. Adauga si uleiul si omogenizeaza putin cu telul. Adauga faina amestecata cu cacaua si praful de copt. Omogenizezi bine.

Se spumeaza albusurile cu un praf de sare, nu foarte batoase. Se ia cate un pic si se adauga pete compozitia de galbenusuri. Omogenizezi in prima faza cu telul deoarece compozitia e groasa, apoi la final cu o spatula.

Tapetezi o tava de 25 X 35 cm cu hartie de copt, torni aluatul si coci in cuptorul preincalzit pana la proba cu scobitoarea. Lasi la racit de tot.

Pentru crema: Ameseci branza cu zaharul pudra, esenta, coaja si zeama de la lamaie. Gelatina o pui la hidratat, apoi o topesti pe baie de abur. Iei un vas separat, pui o lingura de gelatina, o lingura de branza si omogenizezi, mai adaugi o lingura de gelatina, o lingura de crema si omogenizezi si tot asa pana termini gelatina. La final o torni toata peste crema de branza. Aceasta crema o torni peste blat – blat care se afla in continuare in tava – si dai la frigider 30 de minute sa se intareasca.

Pentru budinca: Amesteci praful de budinca cu zaharul si Fanta, pui pe baie de abur si lai sa fiarba pana se ingroasa. O torni ferbinte peste branza, o lasi putin la racorit si o dai la frigider pana a doua zi cand portionezi.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s