Budinca sarata de paine

Ai multa paine veche? Fa o budinca sarata!

Ingrediente:

1,5 kg de paine cu cartofi, veche de cateva zile
500 ml lapte
800 ml chefir
250 g telemea
piper
10 oua
10 crenvusti
3 ardei grasi

Preparare:

Tai painea cubulete si pune-o intr-un bol mare. Deasupra torni laptele si chefirul si lasi la inmuiat 30 de minute pana cand se absoarbe tot lichidul. Din cand in cand amesteci bine pentru ca toata painea sa vina in contact cu lichidul.
Amesteci painea cu crenvustii taiati rondele, telemeaua data pe razatoare si ardeii cubulete. La final pui piper si cele 10 oua. Framanti putin cu mana sau cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza.
O forma de ceramica, mare, o ungi cu ulei, torni compozitia si o coci la foc mediu pana se rumeneste frumos deasupra.
Se poate consuma si calda, dar si rece, cand se poate taia frumos in felii.

POfta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s