Prajitura cu mac si piersici

O duminica frumoasa!

Ingrediente:

5 oua
5 albusuri
1 cana de zahar tos ( de 300 ml )
1 praf sare
2 pliculete zahar vanilat
1 plic zahar vanilat bourbon
1 cana de iaurt
100 g unt topit si racit
2 1/2 cani faina
150 g mac macinat
1 plic praf de copt
coaja de la 1 lamaie
1 compot de 800 ml de piersici

Preparare:

Amesteca ouale cu albusurile, adauga praful de sare, zaharul tos si cele 3 plicuri de zahar vanilat. Spumeaza cu mixerul pana se albesc si-si tripleaza volumul.
In acest punct adaugi untul topit si racit, ca pentru maionea, mixand incontinuu.
Adauga si iaurtul si omogenizeaza bine.
Imparte compozitia in 2 boluri. In primul bol adaugi 1 1/2 cana faina si 1/2 plic praf copt, omogenizezi si dai deoparte. In bolul 2 pui macul macinat, coaja de lamaie si 1 cana faina si 1/2 plic praf de copt.
Tapetezi o tava de 25 X 35 cm cu hartie de copt. Torni compozitia galbena din primul bol, nivelezi. Deasupra torni compozitia de mac, nivelezi.
Scurgi bine piersicile, le tai cubulete si le presari deasupra aluatului.
Incingi cuptorul cam la 200 de grade si coci pana la proba cu scobitoarea.
Lasi la racit peste nopte si a doua zi portionezi.

Pofta buna!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s