Lichior de nuci verzi

O bogata sursa de iod!

Ingrediente:

15 nuci verzi
1 l tuica/alcool curat
300 g zahar
3 cuisoare
3 plicuri de zahar vanilat
1/2 pahar apa

Preparare!

Alegi nuci verzi bune, le speli si le tai in sferturi, cu coaja cu tot.
Timp de 2 luni le lasi la macerat in alcool. Cel mai indicat este sa lasi borcanul intr-un loc cu soare in permanenta, grabindu-se in acest mod macerarea.

Dupa 2 luni strecori lichidul. Faci un sirop din apa, zahar, zaharul vanilat si cuisoare pe care l-ai lasat sa fiarba 5 minute. Il lasi la racit si-l amesteci cu maceratul.

Lasi inca 15 zile sa stea, la loc umbros, apoi se foloseste.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s