Este divin!
Preluat de aici.
Ingrediente:
5 galbenusuri mari (6 mici)
coaja de la 2 lamai
90ml suc proaspat de lamaie
210g zahar
100g unt
1 praf de sare
Preparare:
Combinati toate ingredientele intr-un bol rezistent la caldura.
Turnati o cana de apa intr-un vas si aduceti la punctul de fierbere. Asezati bolul peste vas in timp ce apa fierbe, avand grija ca fundul bolului sa nu atinga apa fierbinte.
Gatiti curdul pe baie de aburi timp de 20-25 minute pana incepe sa se lege si sa se ingroase.
Cand e gata, strecurati printr-o sita fina si refrigerati intr-un vas ce poate fi sigilat. Poate fi pastrat pana la 4 zile, poate mai mult daca il sigilati ca pe conserve.
Pofta buna!
Pingback: Tort cu ciocolata si lamaie | Artă și savoare
Pingback: Tort Galaxie pentru Daciana | Artă și savoare