Zacusca cu ciuperci

Este miami!

Ingrediente:

2 kg gogosari
1 kg morcovi
3 kg vinete
3 borcane de bureti de roua sau ciuperci de padure
2 kg ceapa
1,5 l ulei
2 l bulion
sare dupa gust
boabe de piper
ardei iute proaspat curatat de seminte si tocat marunt
praf de chilli
frunze de dafin uscate
5 aspirine pisate

Preparare:

In primul rand se coc gogosarii si vinetele pe plita, afara, la foc de lemne. Morcovii ii cureti, ii speli si ii fierbi in apa rece.

Dupa ce gogosarii si vinetele sunt coapte le cureti de pielite, de cotor si seminte si le dai separat prin masina de tocat carne. Pui gogosarii in bol separat si vinetele in bol separat. La final dai prin masina si morcovii si ii pui in bol separat.

Intr-o oala mare pui uleiul la incins, tot afara pe plita, la foc de lemne. Adaugi ceapa tocata marunt si o lasi la calit pana cand ceapa sticleste si se patrunde bine. In acest punct se adauga buretii si se lasa 5 minute la calit. Adaugi morcovii si lasi 5 minute la calit. Adaugi gogosarii si lasi 5 minute la calit. Adaugi la final vinetele si bulionul si omogenizezi bine.

Acum se adauga sare, boabe de piper, praf de chilli, foi de dafin si ardeii iuti tocati. Lasi la fiert inca 30-60 de minute pana cand se ridica deasupra uleiul.La final adaugi aspirina.

Borcanele spalate bine se umplu cu zacusca, pui capacele si le pui intre paturi cu capul in jos, la racit. Lasi asa 1-2 zile apoi le pui frumos pe raftul din camara.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s