Tort de duminica

S-aveti o duminica frumoasa!

De inspiratie miremirc🙂

Ingrediente:

Blat cacao:

4 oua
4 L zahar
2 L ulei
4 L apa fiarta
4 L faina
1 L cacao

Bezea:

6 albusuri
200 g zahar
100 g nuci prajite si taiate marunt
1 cana visine de 200 ml
1 cana de 200 ml faina

Crema:

6 galbenusuri
200 g zahar
300 ml lapte
1 plic budinca vanilie
1 L faina
2 plicuri zahar vanilat
200 g unt

Glazura:

150 ml frisca lichida
100 g ciocolata amara Schogetten
50 g unt

Preparare:

Pentru blatul de cacao batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam si zaharul si obtinem o bezea tare. Apoi, pe rand, ca pentru maioneza, adaugi galbenusurile, uleiul, apa, faina si cacaua. Omogenizezi bine.
Tapetezi o tava de 28 cm cu hartie de copt, doar fundul, ungi cu ulei, torni aluatul, nivelezi si cozi la 180 de grade cam 20 de minute. Lasi la racit.

Pentru bezea, bati spuma albusurile cu un praf de sare, adaugi zaharul si obtii o bezea lucioasa. Acum pui si nucile prajite si taiate marunt, faina si visinele scurse bine.
Aceeasi tava ca pentru blatul de cacao o tapetezi cu hartie de copt, doar pe fund, o ungi cu ulei, torni bezeaua, nivelezi bine si coci ca 20 de minute la 180 de grade, pana devine aurie deasupra sau la proba cu scobitoarea. Lasi la racit.

Pentru crema spumezi galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana se dubleaza volumul si ouale se albesc.
Budinca de vanilie o amesteci cu faina si laptele rece si-l torni peste oua. Omogenizezi bine.
Pui pe baie de abur si lasi la fiert pana se ingroasa, lasi la racit, iar cand e calduta crema adaugi untul la temperatura camerei.

In tava in care ai copt blaturile pui o folie transparenta, pui blatul de cacao, crema de vanilie, bezeaua si deasupara torni glazura de ciocolata ( amesteci frisca cu ciocolata pe baie de abur, iar cand e omogenizata pui untul si lasi la topit. Torni glazura deasupra tortului, lasi la racorit si dai la frigider peste noapte ).

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s