Prajitura cu nuca

84. La multi ani, mamaia!

Ingrediente:

Pentru foi:

300 g faina
un praf de sare
150 g unt
200 g zahar
coaja si zeama de la 1/2 lamaie mare
1/2 plic praf de copt
2 galbenusuri
50 ml lapte

Pentru umplutura:

100 g unt
200 g zahar
150 g faina
200 g nuca macinata
coaja si sucul de la 1/2 lamaie mare
1/2 plic praf de copt
2 albusuri
un praf de sare

Pentru glazura:

150 g ciocolata amara
1.5 linguri unt
3 linguri lapte

Preparare:

Se amesteca faina cu praful de sare si praful de copt. Pui untul la temperatra camerei si-l omogenizezi cu mana. Adaugi galbenusurile si zaharul, coaja si sucul de lamaie si laptele. Daca mai este nevoie mai pui faina pana rezulta un aluat omogen, neelastic, nelipicios. Imparti compozitia in 2 parti egale.

O tava cu peretii detasabili, de diametru de 22 cm, o tapetezi pe fund cu hartie de copt. Ungi toata tava cu putin ulei, iar cu mana intinzi prima bucata de aluat pe fundul tavii, fara a ridica pe margini.

Pentru umplutura bati in prima faza albusurile cu praful de sare. Spumezi apoi untul la temperatura camerei cu zaharul. Adaugi faina, praful de copt, sucul si coaja de lamaie, nuca si albusul la final. Omogenizezi cu o spatula.

Intinzi umplutura de nuca peste aluat, iar deasupra pui celalalt aluat intins cat diametrul tavei. Faci gaurele cu furculita in aluat si coci 40 de minute la 180 de grade.

Lasi la racit, iar apoi glazurezi cu ciocolata topita pe bain-marie, unt si lapte pana se ingroasa. Poti pune si putina esenta de rom.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s