Musaca cu dovlecei si rosii

Pofta buna!

Ingrediente:

5 dovlecei mici spre mediu, proaspeti
5 rosii mari
sare
piper
250 g telemea
5 oua
100 ml lapte
2 catei de usturoi

Preparare:

Cureti dovleceii de coaja, ii tai rondele. Pui apa la fiert, apa cu sare, si oparesti rondelele de dovlecei vreo 5 minute sau pana se inmoaie binisor. Ii scoti cu spumiera si ii lasi la scurs intr-o sita.

Dupa ce termini cu dovleceii lasi si rosiile vreo 2 minute in apa fierbinte pana cand plezneste coaja. Le scoti si le cureti de pielita cu grija. Le lasi la racit, apoi le tai rondele.

Intr-o forma termorezistenta sau de ceramica unsa cu ulei de masline pui un strat de dovlecei si unul de rosii, sare si piper, un alt de strat de dovlecei si rosii, sare si piper.

Ouale le bati bine cu laptele, putina sare si piper si usutoiul pisat. Deasupra razi telemeaua si dai totul la cuptor pana cand telemeaua s-a rumenit frumos, iar compozitia de oua si lapte s-a inchegat.

Lasi la racit de tot si apoi servesti.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s