Bulion cu gogosari

Pregatiri pentru iarna 🙂

Ingrediente:

10 kg rosii
3 kg gogosari
sare grunjoasa pentru muraturi, dupa gust
5 foi dafin
boabe de piper
2 aspirine pisate
1 legatura de frunze de telina verde
1 legatura de frunze de patrunjel verde

Preparare:

Cu masina speciala de stors rosii se obtine suc proaspat. Gogosarii se curata de cotor si seminte si se macina prin masina de macinat carnea. Se amesteca legumele si se toarna intr-o oala mare, unsa cu ulei pentru ca intreaga compozitie sa nu se prinda de fund.
Se spala bine frunzele verzi de telina si de patrunjel si se leaga frumos la capete si se pun la fiert in bulion.
Pui si boabele de piper si frunzele de dafin si lasi la fiert pana cand compozitia scade cam cu 1/3.
Acum adaugi sarea dupa gust si cele 2 aspirine pisate.
Sticle de 1 l le umpli cu bulion, le pui capacele si le dai la racit intre paturi pentru 1-2 zile.


Pofta buna!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s