Varza murata

Cu gandul la Craciun si sarmale😀

Ingrediente:

35 de verze potrivite si bine coapte + 3-4 verze de rezerva pentru un butoi de 60 l
4-5 radacini de hrean
4-5 mere
2-3 gutui
1 stiulete de porumb
boabe de mustar, coriandru si ienibahar
marar uscat
sare grunjoasa, neiodata, speciala pentru muraturi
2-3 verze rosii

Preparare:

Varza se curata de frunzele verzi si rupte sau ofilie, se scobesc cotoarele cu un cutit, iar in gaurile formate pui cate 1 lingura de sare grunjoasa.

In butoi se pun in prima faza boabele de porumb, marar uscat, hrean, boabe de mustar, ienibahar si coriandru, felii de mere si de gutui, iar apoi pui varza cu scobitura in sus.

In locurile ramase libere intre verze poti pune sferturi de verze rosii.

Dupa ce ai pus toata varza pui deasupra marar uscat si apoi 2 scandurele curate, asezate in cruce. In acest mod varza nu se ridica si ramane in zeama. Torni deasupra apa rece si astupi butoiul cu capacul. Tii butoiul 2-3 zile la caldura, in bucatarie.

Verifici varza si daca a scazut saramura mai completezi cu varza de rezerva scobita si presarata cu sare, de asemenea, eventual mai pui apa. In acest punct pui butoiul la loc ferit, rece, ferit de inghet, racoros, nu la caldura si o lasi sa se patrunda. In acest mod rezista pana primavara tarziu.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s