Tort cu mousse de zmeura si ciocolata

31… La multi ani mie!🙂

Ingrediente:

Pentru blat:

200 g unt la temperatura camerei
4 oua
250 g faina
250 g nuca macinata
50 g cacao
200 ml iaurt
1 plic praf de copt
1 lingurita bicarbonat
1/2 lingurita sare
250 g zahar
2 plicuri zahar vanilat

Pentru mousse-ul de zmeura:

500 g zmeura congelata
1 plic gelatina (10 g praf Dr. Oetker)
5 linguri zahar pudra
coaja de la 1 lamaie
zeama de la 1 lamaie
250 ml frisca lichida

Pentru mousse-ul de ciocolata:

200 g ciocolata amara Schogetten
300 ml frisca lichida
1 paharel mic de visinata de casa
250 ml frisca lichida batuta
1 plic gelatina (10 g pudra Dr. Oetker)

Pentru finisaj:

100 ml frisca lichida
nuca
litere si cifre de ciocolata

Preparare:

Untul moale la temperatura camerei se spumeaza cu zaharul tos. Se adauga pe rand ouale la temperatura camerei, cate unul ca pentru maioneza.
Adaugi 1/2 din compozitia de ingrediente uscate ( faina + nuca macinata + sare + praf de copt + bicarbonat + cacao). Dupa ce omogenizezi compozitia uscata in unt adaugi si iaurtul si restul de ingrediente uscate.
Daca simti nevoia mai adaugi putin lapte pana rezulta un aluat de consistenta unei smantani groase.
Tapetezi fundul unei tave rotunde de 28 cm diametru cu hartie de copt, o ungi cu ulei, torni aluatul si coci la 180 de grade pentru cca 30 de minute.
Lasi aluatul la racit complet. Ii tai capacul, iar cu blatul perfect neted captusesti fundul tavii in care ai copt blatul, captusita la randul ei cu folie de ceolofan sau o punga subtire.

Pentru mousse-ul de zmeura pui gelatina la hidratat in 4-5 linguri de apa rece. Zmeura o mixezi cu un blender de mana cu zaharul pudra, zeama si coaja de la lamaie. Pui aceasta compozitie la fiert, un clocot, apoi topesti gelatina in zmeura. Lasi la racorit de tot.
Rezultatul final il amesteci cu grija cu frisca batuta bine.

Pentru mousse-ul de ciocolata pui patratelel de ciocolata intr-un bol impreuna cu 300 ml frisca lichida, pe baie de abur. Cand s-a omogenizat compoztia pui si visinata si tragi de pe foc. Lasi la racorit si adaugi apoi la topit gelatina hidratata in 4-5 linguri de apa rece.
Cand cpmpozitia e rece de tot o amesteci cu frisca batuta nu foarte tare, ci lejer.

Peste blatul de nuca torni cateva linguri de mousse deciocolata. In centru torni mousse de zmeura, apoi mousse de cioco, de zmeura si tot asa pana termini mousse-urile.
Dai compozitia la frigi pana a doua zi.

Pui tortul pe un platou si-l decorezi cu frisca, nuca si ciocolata.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s