Tort cu crema de branza si jeleu de zmeura

La multi ani nasilor pentru cei 25 de ani de casnicie!

Ingrediente:

Pentru blat:

100 g unt la temperatura camerei
100 g zahar pudra
100 g zahar tos
un praf de sare
4 oua
1 plic zahar vanilat
250 g nuca macinata
2 linguri faina

Pentru crema:

1 kg crema de branza de la Lidl
2 plicuri de gelatina granule Dr. Oetker
zahar pudra dupa gust
2 fiole esenta de vanilie
coaja de la o lamaie rasa fin
zeama de la o lamaie
250 ml frisca lichida Meggle

Pentru jeleu:

500 g zmeura proaspata sau congelata
zahar pudra dupa gust
zeama de la 1/2 lamaie
6 foi de gelatina Dr. Oetker

Preparare:

Incepem cu blatul. Se ia o tava rotunda cu peretii detasabili, de 28 cm diametru. se tapeteaza doar fundul cu hartie de copt.
Untul la temperatura camerei se spumeaza cu zaharul pudra. Daca ti se taie adaugi acum cele 2 linguri de faina.
Incorporezi si zaharul vanilat, galbenusurile si 1/2 nuca macinata.
Spumezi albusurile cu un praf de sare si cand stau bat adaugi zaharul tos si spumezi o bezea tare. In aceasta bezea adaugi compozitia cu unt si nuca, omogenizezi cu o spatula. Adaugi si restul de nuca si omogenizezi bine.
Torni batul in tava si coci la 180 de grade in cuptorul preincalzit, pentru cca 25 de minute.
Lasi la racit complet.

Pentru crema de branza amesteci branza cu zahar pudra dupa gust, coaja si zeama de la 1 lamaie si fiolele de esenta de vanilie.
Gelatina hidratata o topesti pe bain-marie si incepi sa omogenizezi in ea cate o lingura din crema de branza. Cand s-a temperat adaugi toata gelatina in crema si omogenizezi bine. Spumezi 250 ml frisca lichida si omogenizezi in crema de branza.
Aceasta crema o torni peste bezeaua de nuca si dai la frigider pana se intareste.

Zmeura o pasezi cu zaharul pudra si zeama de lamaie. Gelatina hidratata o topesti pe bain-marie si o adaugi in fructe. Omogenizezi bine si torni compozitia peste crema de branza intarita.
Lasi totul la frigider pana a doua zi cand desfaci peretii detasabili, transferi tortul pe un platou si servesti 🙂

Eu folosesc intotdeauna si o punga subtire cu care captusesc tava inainte de a pune blatul si cremele. De ce? Deoarece fructele intra in reactie cu fierul tavii si se oxideaza.
Daca ai folii speciale de plastic transparent pentru torturi, acesta iti va iesi impecabil. Se refolosesc, costa ceva bani, dar merita pentru aspect.

Pofta buna!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s