Tarta cu vanilie si mure

O duminica frumoasa!

Ingrediente:

Pentru aluat:

250 g faina
125 g zahar pudra
125 g unt
un praf de sare
2 galbenusuri

Pentru budinca:

3 galbenusuri
150 g zahar
1 esenta de vanilie, fiola
250 ml lapte
3 linguri faina
100 g unt

Plus:

mure proaspete
zahar pudra

Preparare:

Se face aluatul. Se amesteca faina cu zaharul pudra si praful de sare. Tai untul bucatele, untul sa fie rece, si il omogenizezi in faina cu mana, prin faramitare. Adaugi si galbenusurile si omogenizei un aluat neelastic, compact. Dai la rece pentru 30-60 de minute.
Ungi cu ulei o tava de tarta dreptunghiulara. Intinzi aluatul pe o folie de silicon si tapetezi cu el tava, surplusul il elimini.
Dai la copt la 180 de grade pentru cca 20 de minute. Lasi la racit complet.
Pentru budinca spumezi bine galbenusurile cu zaharul, adaugi esenta, faina si laptele. Pui pe bain-marie pana se ingroasa bine. Iei de pe foc, dai la racit complet, iar la final amesteci cu untul la temperatura camerei.
Umpli cu budinca coaja de tarta din aluat fraged.
Deasupra pui murele proaspete, pudrezi cu zahar si servesti cu pofta.

Pofta buna!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s