Dulceata de nuci

Merge?

Ingrediente:

150 nuci verzi, mici, curatate
900 ml apa
1,2 kg zahar
1 albus
1 plic zahar vanilat
2 linguri zeama de lamaie

Preparare:

In prima faza se curata nucile de coaja verde pana cand raman albe. Atentie ca pateaza!
Pui apa la clocotit. Oparasti nucile cate 10 minute, de 3 ori. Dupa aceasta etapa clatesti nucile in 5-6 ape reci lasand nucile la apa rece cate 15 minute de fiecare data.
In cei 900 ml de apa dizolvi zaharul. Pui compozitia la fiert. Dupa primul clocot adaugi si albusul si 1 lingura zeama de lamaie.
Strecori amestecul, il dai pe foc, pui nucile si lasi la fiert pana se leaga compozitia.
Amesteci permanent ca sa nu se lipeasca de peretii vasului.
La final mai adaugi o lingura zeama de lamaie.
Torni dulceata in borcane si inchizi ermetic.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s