Chec duo cu banane si dovlecei


Sa-ncepem bine saptamana!

Ingrediente:

6 oua
1 1/2 cana zahar alb
200 g unt topit si racit
3 banane mari si coapte
3 dovlecei medii, fragezi
2-3 cani de faina
1 plic praf de copt
1 lingurita bicarbonat
un praf de sare
2-3 linguri pline de cacao
1 lingura scortisoara

Preparare:

In primul rand, cureti dovleceii de coaja, apoi ii dai pe razatoarea cu ochiuri mici si ii lasi la scurs intr-o sita. Din cand in cand ii tot apesi pana lasa toata zeama. Ii poti stoarce intr-un prosop gen tifon.
Bananele le decojesti si le pasezi cu furculita.
Bati ouale spuma cu praful de sare si zaharul pana se albesc bine si zaharul se dizolva partial. Adaugi untul topit si racit ca pentru maioneza. In acest punct pui bananele pisate si dovleceii rasi si scursi. Pui 1 lingura de scortisoara si omogenizezi bine-bine. Adaugi faina, praful de copt si bicarbonatul si mixezi cu mixerul cat mai bine. Daca e nevoie mai pui faina pana obtii o smantana mai groasa.
Tapetezi o tava dreptunghiulata cu hartie de copt, 25X35 cm, torni 3/4 din compozitie, apoi cealalta parte o amesteci cu cacao si o torni deasupra celui albe, din loc in loc.
Dai la copt pentru 30 de minute, la foc potrivit, in cuptorul preincazlit, sau pana la proba cu scobitoarea.
O lasi la racit si o portionezi.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s