Prajitura cu mure


Nu e toamna, dar o praji cu mure merge🙂

Ingrediente:

2 borcane mari de 800 ml de compot de mure
5 oua
un praf de sare
200 gr unt topit
1 cana zahar
cca 3 cani faina
1 plic praf de copt
1 lingurita bicarbonat
1 lingura esenta vanilie

Preparare:

Spumezi bine-bine ouale cu praful de sare si zaharul pana-si dubleaza volumul si se albesc frumos. In acest punct adaugi untul topit si racit, ca pentru maioneza. Adauga si esenta de vanilie si mixeaza bine cu mixerul.
Murele le pui intr-o sita la scurs. Le rastorni peste copmpozitia de oua si bagi mixerul pana la omogenizezi in aluat. Adauga si zeama de la 1 compot de mure.
Faina o amesteci cu praful de copt si bicarbonatul si o adaugi peste compozitia lichida pana cand rezulta un aluat de consistenta unei smantani mai groase.
Nu uita, cu cana cu care masori zaharul vei masura si faina.
Tapeteaza o tava dreptunghiulara de 25×35 cm cu hartie de copt. Toarna aluatul si coace la 180 de grade pentru cca 40 de minute sau pana la proba cu scobitoarea.
lasa prajitura la racit complet, scoate-o din tava si portioneaz-o.
Daca cumva cuptorul tau arde, rastoarna prajitura pe un platou, cu fundul in sus, si cu un cutit cu lama lunga si subtire elimini arsura. in acest punct rastorni prajitura pe un alt platou si o portionezi.

pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s