Ca de sambata 🙂
Cand iti raman albusuri multe, fa o praji buna 🙂
Ingrediente:
Pentru blat:
10 albusuri (350 g )
200 g zahar pudra
1 praf de sare
1 lingura bicarbonat
150 g faina
50-100 g nuca cocos
esenta de vanilie
Pentru glazura:
200 g unt
4 linguri zahar
4 linguri cacao
putina apa
esenta rom
Plus:
500 g capsuni
Preparare:
Se spumeaza bine-bine albusurile reci cu un praf de sare. Se adauga 1/2 din cantitatea de zahar si se spumeaza o bezea lucioasa. Adauga si esenta de vanilie.
Faina, nuca de cocos, bicarbonatul si restul de zahar se amesteca bine, se adauga apoi peste bezea. Omogenizezi incet cu o spatula/mixerul la viteza mica.
Tapetezi o tava dreptunghiulara, mai mica totusi, nu chiar de 35X25 cm cum am avut eu, cu hartie de copt. Torni aluatul, nivelezi, coci in cuptorul preincalzit pana se rumeneste frumos la suprafata si e gata la proba cu scobitoarea.
Lasi la racit.
Pui zaharul, cacaua, untul si apa la topit pe foc mic. Amesteci des pana se ingroasa compozitia. Pui esenta rom. Lasi putin la racorit, torni peste praji.
Lasi glazura la intarit, apoi decorezi cu capsuni.
Pofta buna!