Negresa „inteligenta”

Este vorba despre celebra „prajitura inteligenta”, varianta cu cacao 🙂

Reteta este preluata de aici

Ingrediente:

500 ml lapte
2 fiole esenta vanilie
125 gr unt
4 oua
150 gr zahar
80 gr faina
35 gr cacao neagra
1 praf de sare
1 lingura apa fierbinte

Preparare:

Preincalzim cuptorul la 160 de grade. Tapetam cu unt si faina (sau cu hartie de copt) o tava mica de dimensiuni 20/20 cm. Pozitionam grilajul cuptorului pe nivelul 3 de sus in jos.

Faina o amestecam cu cacaoa si un praf de sare.Topim untul la foc mic si-l lasam deoparte.

Galbenusurile le mixam bine de tot cu zaharul pana cand isi dubleaza volumul si se deschid la culoare. Adaugam apa fierbinte, esenta de vanilie si mixam cateva secunde. Punem untul topit si amestecam usor. Adaugam ingredientele uscate si amestecam din nou. Treptat adaugam laptele si mixam incontinuu pentru a obtine un amestec omogen.

Cele 4 albusurile le batem bine de tot impreuna cu un praf de sare pana cand obtinem o spuma ferma. Incorporam 1/3 din albusuri in compozitia de blat si amestecam bine. Restul de spuma o incorporam usor, cu miscari de jos in sus. Vom obtine o compozitie putin neuniforma pe care o turnam in tava iar apoi dam la cuptor.

Coacem prajitura in jur de 50 de minute sau pana cand se rumeneste frumos deasupra. O lasam la racit in tava dupa care putem sa o portionam dupa preferinta.

Pofta buna!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s