Blondie cu banane si scortisoara


Ceva bun de sambata

Ingrediente

200 g unt
3 banane mari, bine coapte, pisate bine
1/2 lingurita sare
1 cana zahar alb
2 cani faina
2 lingurite esenta de vanilie
1 lingurita praf de copt
1 lingurita bicarbonat
3 oua intregi + 2 albsuuri

Plus:

2-3 linguri de unt topit pastrat din cei 200 g
3 linguri zahar brun
2 lingurite scortisoara
1 banana

Preparare:

Ouale, praful de sare si zaharul se spumeaza foarte bine. Adauga untul topit si racit si bananele pisate bine. Adauga esenta de vanilie, bicarbonatul, praful de copt si faina. Omogenizeaza bine.
Amesteca zaharul brun cu scortisoara si untul topit.
Tapeteaza o tava de 26 cm diametru cu hartie de copt, dar pe fund, unege-o cu ulei si pune 1/2 din compozitia de aluat cu banane. Adauga 1/2 din compozitia de scortisoara, restul de aluat si restul de scortisoara deasupra. Compozitia cu scortisoara pune-o in cercuri-cerculete si apoi cu o scobitoare fa un du-te-vino pentru a raspandi in toata prajitura aromele. Pune din loc in loc rondele de banana.
Coace pana la proba cu scobitoarea, in cuptorul preincalzit.

Pofta buna!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s