Pasca fara aluat cu sos de fructe de padure si menta

O pasca rapida si delicioasa.

Ingrediente:

Pentru pasca:

1 kg crema branza de la Lidl
1 1/2 – 2 cani cu zahar tos
2 pliculete zahar vanilat
100 g nuca de cocos
200 g lapte praf
4 oua intregi
4 albusuri
coaja de la o lamaie
1 lingura esenta vanilie
un praf de sare
1/2 cana gris
1 cana faina

Pentru sos:

800 g fructe de padure congelate
zahar dupa gust
menta uscata dupa gust

Preparare:

Amesteca ouale si albusurile cu sarea, zaharul tos si zaharul vanilat. Spumeaza bine-bine. Adauga branza, esenta de vanilie, coaja de la lamaie, nuca de cocos si laptele praf. Omogenizeaza bine.
La final adauga grisul si faina si mixeaza pana s-a incorporat bine, fara cocoloase.
Tapeteaza o forma rotunda, diametru 28 cm, cu hartie de copt – pe fund, unge tava cu ulei, toarna compozitia si coace la foc potrivit, in cuptorul preincalzit.
In prima faza focul sa fie mediu, apoi dupa 30 de minute da-l la mai mic, pana la mic de tot in ultimele 10 minute.
Pasca e gata cand nu mai tremura centrul ei, sau pana la proba cu scobitoarea.
O scoti si o lasi la racit peste noapte.
A doua zi o tai si servesti cu sos.
Pentru sos amesteci fructele de padure cu zaharul dupa gust si pui la fiert. Cand incepe sa se lege compozitia o iei de pe foc, o blenduiesti bine, dai prin sita si scoti semintele si amesteci cu menta uscata.

Pofta buna!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s