Pasca fara aluat cu sos de fructe de padure si menta

O pasca rapida si delicioasa.

Ingrediente:

Pentru pasca:

1 kg crema branza de la Lidl
1 1/2 – 2 cani cu zahar tos
2 pliculete zahar vanilat
100 g nuca de cocos
200 g lapte praf
4 oua intregi
4 albusuri
coaja de la o lamaie
1 lingura esenta vanilie
un praf de sare
1/2 cana gris
1 cana faina

Pentru sos:

800 g fructe de padure congelate
zahar dupa gust
menta uscata dupa gust

Preparare:

Amesteca ouale si albusurile cu sarea, zaharul tos si zaharul vanilat. Spumeaza bine-bine. Adauga branza, esenta de vanilie, coaja de la lamaie, nuca de cocos si laptele praf. Omogenizeaza bine.
La final adauga grisul si faina si mixeaza pana s-a incorporat bine, fara cocoloase.
Tapeteaza o forma rotunda, diametru 28 cm, cu hartie de copt – pe fund, unge tava cu ulei, toarna compozitia si coace la foc potrivit, in cuptorul preincalzit.
In prima faza focul sa fie mediu, apoi dupa 30 de minute da-l la mai mic, pana la mic de tot in ultimele 10 minute.
Pasca e gata cand nu mai tremura centrul ei, sau pana la proba cu scobitoarea.
O scoti si o lasi la racit peste noapte.
A doua zi o tai si servesti cu sos.
Pentru sos amesteci fructele de padure cu zaharul dupa gust si pui la fiert. Cand incepe sa se lege compozitia o iei de pe foc, o blenduiesti bine, dai prin sita si scoti semintele si amesteci cu menta uscata.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s