Prajitura cu nuca si ciocolata

Bezea cu nuca, crema de ciocolata, Nutella, miami!

Delicioasa, e inspiratie de aici.

Ingrediente:

2 Foi:
4 albusuri
175 g zahar
2 lg faina
1,5 lg cacao
1 lgt praf de copt
100 g nuci prajite si taiate
100 g alune nesarate, prajite si taiate

Crema:
4 galbenusuri
1 ou
150 g zahar
1,5 lg lapte
1,5 lg cacao
100 g unt

Glazura:
100 g Finetti

Mod de preparare

Pentru foi: mixam albusurile spuma tare, adaugam zaharul, apoi faina amestecata intr-un bol cu praful de copt si pudra de cacao, iar la final nucile si alunele prajite si taiate (eu am folosit doar nuci.

Aceasta compozitie o impartim in 2 si coacem separat 2 foi. tava are 20*20 cm. Dublati cantitatile pentru o tava normala de 25*35 cm.

Pentru crema : mixam galbenusurile si oul cu zaharul , adaugam laptele si cacaoua . Aceasta crema o punem pe foc mic si amestecam mereu ca sa nu se prinda (sau pe baie de aburi). Eu am tinut-o pe foc mic cam 7 minute . Luam de pe foc si lasam crema sa se raceasca.

Untul il amestecam cu o lingura pana devine spumos; in el adaugam treptat cate o lingura din crema de cacao, pana ce incorporam toata crema in unt.

Aceasta crema o intindem intre cele 2 foi coapte.
Pentru glazura: intindem crema de ciocolata Finetti.

POti trasa cu ajutorul unei furculite dungulite pe orizontala, apoi oblic. Dam la frigider de seara pana dimineata sau minim 3 ore.

Eu am facut portie dubla pentru o tava de 25X35 cm🙂

2 responses to “Prajitura cu nuca si ciocolata

  1. unde pot gasi te rog reteta la prajitura cu nuca si ciocolata?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s