Prajitura cu mac, nuca de cocos si crema cu ness

Paste fericit tuturor!

De inspiratie de aici.

Ingrediente:

Blat:

8 albusuri,
200 g zahar,
2 lg faina,
1 plic praf de copt,
50 g mac,
150 g nuca cocos

Foaie dobos:
2 oua,
4 lg zahar,
2 lg apa,
4 lg faina

Crema:
8 galbenusuri,
300 g zahar,
2 lg ness,
150 ml lapte,
300 g unt

Glazura:

ciocolata rasa

Mod de preparare

Ptr.blat: mixam albusurile spuma tare apoi adaugam zaharul, macul, cocosul si faina amestecata cu praful de copt si punem in tava (22*32) unsa cu ulei si tapetata cu hartie cerata.

Ptr.foaie dobos: Batem albusurile spuma , punem zaharul, apa, galbenusurile si la sfarsit faina; se pune in aceeasi tava tapetata cu alta hartie pentru copt.

Ptr.crema: mixam galbenusurile cu zaharul si ness-ul topit in 1 lg apa fierbinte, apoi adaugam laptele si amestecam pe aburi pana se ingroasa (cam 30 minute); lasam crema sa se raceasca si o incorporam lingura cu lingura in untul frecat spuma.

Asamblare: blat – 1/2 crema – foaie dobos- 1/2 crema – cioco rasa.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s