Paste fericit tuturor!
De inspiratie de aici.
Ingrediente:
Blat:
8 albusuri,
200 g zahar,
2 lg faina,
1 plic praf de copt,
50 g mac,
150 g nuca cocos
Foaie dobos:
2 oua,
4 lg zahar,
2 lg apa,
4 lg faina
Crema:
8 galbenusuri,
300 g zahar,
2 lg ness,
150 ml lapte,
300 g unt
Glazura:
ciocolata rasa
Mod de preparare
Ptr.blat: mixam albusurile spuma tare apoi adaugam zaharul, macul, cocosul si faina amestecata cu praful de copt si punem in tava (22*32) unsa cu ulei si tapetata cu hartie cerata.
Ptr.foaie dobos: Batem albusurile spuma , punem zaharul, apa, galbenusurile si la sfarsit faina; se pune in aceeasi tava tapetata cu alta hartie pentru copt.
Ptr.crema: mixam galbenusurile cu zaharul si ness-ul topit in 1 lg apa fierbinte, apoi adaugam laptele si amestecam pe aburi pana se ingroasa (cam 30 minute); lasam crema sa se raceasca si o incorporam lingura cu lingura in untul frecat spuma.
Asamblare: blat – 1/2 crema – foaie dobos- 1/2 crema – cioco rasa.