Tarta cu mere

De Florii urez la multi ani tuturor sarbatoritilor si sarbatoritelor!

Ingrediente:

Pentru blat:

aluat fraged

Pentru interior:

2 kg mere curatate de coaja si cotor si taiate felii
200 g zahar alb
500 ml apa
4 linguri zahar brun
1 lingurita scortisoara
coaja de la 1 lamaie
1/2 lingurita cuisoare macinate

Pentru crusta:

100 g faina
100 g zahar pudra
100 g unt

Preparare:

In prima faza caramelizezei 200 g zahar, stingi cu apa, lasi sa se topeasca tot zaharul si sa se faca sirop si adaugi merele si 4 linguri zahar brun. Lasi la fiert pana cand scade si se leaga compozitia. Iei de pe foc, adugi coaja de lamaie, scortisoara si cuisoarele. Lasi la racit.
O tava rotunda de 26 diametru o tapetezi pe fund cu hartie copt, ungi cu ulei si apoi o tapetezi cu foaia de aluat fraged. Cu o furculita impungi foaia din loc in loc. Presari putin gris, torni compozitia de mere, iar deasupra pui crusta. Pentru crusta amesteci faina, zaharul si untul si omogenizezi „firimituri” dulci.
Incalzesti cuptorul la 18 de grade, Dai prajitura la copt pentru cca 40 de minte, in ultimele 10 minute reduci focul mai la mic, pana marginile devin aurii, iar crusta este facuta.
Lasi tarta la racorit de seara pana dimineata. Pudrezi cu zahar si portionezi.

Pofta buna!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s