Negresa cu gem, stafide si arahide

O sambata cu spor!

Ingrediente:

5 oua
200 g zahar
1 plic praf de copt
1 cana faina
2 linguri pline cacao
100 g mix arahide + stafide
2 borcane a 340 g gem de prune
2 fiole esenta rom

Preparare:

Spumeaza bine ouale cu zaharul si un praf de sare. Adauga esenta de rom, gemul si cacaua si omogenizeaza bine.
Adauga faina si praful de copt si la final arahidele si stafidele.
Tapeteaza o forma dreptunghiulara cu hartie de copt, pune aluatul, da la cuptorul preincazit si coace cam 30-40 de minute la foc potrivit, pana la proba cu scobitoarea. Ideea e ca aceasta negresa e mai „gemoasa”, mai compacta si „umeda”, iti va mai ramane putin aluat pe bat.
Las-o la racit de tottttt, apoi o portionezi. Speli mereu cutitul.
Fa-o seara, lasa la racit si dimineata taie-o.

Pofta buna!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s