Mancare de urzici

Sa-nceapa bine vinerea 🙂

Ingrediente:

urzici proaspete, eu am cumparat 3 pungi de la piata cu 1 leu
sare
piper
2 cani zeama in care au fiert urzicile
2 cani lape
2 linguri faina
2 cepe mari
2 catei usturoi

Preparare:

Spala bineeeeeeeeeee urzicile, foarte bine, de 10 ori daca mai vezi nisip, altfel mancarea ta va crantani printre dinti si o vei arunca. Is pretentioase deoarece nisipul si pamantul trage la ele ceva de speriat.
Pune apa la fiert si in apa clocotita pune urzicile la oparit, vreo 10 minute. Lasa-le la scurs si racit intr-o strecuratoare. Pastreaza zeama in care s-au fiert.
Cand s-au racit toaca-le marunt cu un tocator de lemn, ca pe vinete.
In wok caleste ceapa tocata marunt-maruntel, cand devine aurie stinge-o cu un pahar cu zeama in care au fiert urzicile. Da focul mai mic si lasa-le sa se inmoaie bine. Amesteca un pahar de lapte cu faina, omogenizeaza bine sa nu faca cocoloase.
In wok adauga peste ceapa urzicile tocate, laptele cu faina si amesteca bine cu o lingura de lemn. Mai adauga un pahar de lapte, pune sare si piper si lasa la fiert pana se ingroasa compozitia. Daca simti ca mai e nevoie si vrei sa fie mai zemoasa mancarea mai pune un pahar cu zeama de la urzici.
Stinge focul cand esti multumita de consistenta, pune 2-3 catei de usuturoi pisati bine.
Serveste mancarica calduta cu mamaliga.
Cand e post, nu pune lapte.

Pofta buna!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s