Alivenci moldovenesti

Sa ne-ncepem ziua bine ❤

Reteta compozitie proprie, pe bancul de lucru :)) Un pic mai diferita, dar delicioasa.

Ingrediente:

2 l corasla de vaci
5 oua
900 g iaurt gras
2 cani 1/2 zahar
1 lingura esenta vanilie
coaja de la o lamaie mare
2 cani de malai
1 cana faina
1 praf de copt

Preparare:

Ei bine, da, folosim corasla. Punem laptele la fiert, este foarte gras si nu-i trebuie mult pana se face o branza grasa si pastoasa, pe alocuri inchegata bine. Las-o la racit.
Amesteca corasla cu zaharul, ouale, esenta de vanilie si coaja de lamaie. Adauga apoi iaurtul, malaiul si faina. La final praful de copt.
Omogenizeaza bine si lasa totul sa se odihneasca 15 minute.
Torni copozitia intr-o tava mare, 35X25, tapetata cu hartie de copt. Incingi cuptorul. Dai aluatul la copt, la foc potrivit la inceput si apoi la foc mai mic. Coace cam 1 ora, pana la proba cu scobitoarea. Cand e coapta, compozitia nu mai tremura, se rumeneste frumos la suprafata si apar mici fisuri.
Las-o la racit, portioneaza, serveste-o calduta cu iaurt, fara iaurt, nu conteaza, e delicioasa.
Corasla o poti inlocui cu 1 kg de branza dulce de vaci 🙂

Pofta buna!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s