Chiar daca-i post, ceva dulce merge 🙂
Ingrediente:
aprox 500 g gem de care aveti, eu am folosit un gem de caise mai vechi, care s-a inchis la culoare – cam 3 cani
1 cana zahar
1 cana apa fierbinte
1/2 cana cacao
1/2 cana ulei
2 cani faina
1 cana plina cu nuci intregi
un praf sare
1 plic praf de copt
1 lingurita bicarbonat
1 lingurita esenta rom
Preparare:
Intr-un bol adanc pune cacao, adauga apa clocotita si cu unn tel omogenizeaza bine, sa nu fie cocoloase. Adauga zaharul si uleiul si bate cu telul. Pune praful de sare, lingurita de esenta de rom si gemul. Amesteca bine.
Acum adauga nucile, faina, praful de copt si bicarbonatul.
Tapeteaza o tava dreptunghiulara mare, 25X35 cu hartie de copt, si coace prajitura la foc potrivit pana la profa cu scobitoarea. Aceasa nu iasa 100% curata, prajitura e mai „gemoasa” si mai „umeda”, insa vei vedea suprafata prajiturii coapta si neteda si iti dai seama ca-i gata.
Las-o la racit complet, da-o peste noapte la frigider, doar asa o poti taia a doua zi frumos.
Pofta buna!