Brownie cu unt de arahide

S-aveti o primavara frumoasa!

Ingrediente:

Pentru blat:

1/3 cana cacao
1/2 cana apa clocotita
60 g ciocolata
60 g unt
1/2 cana ulei
2 oua + 2 galbenusuri
2 lingurite esenta vanilie
1 cana zahar
1 3/4 cana faina
3/4 lingurita sare

Pentru crema:

3/4 cana unt arahide fin
200 g unt
1 cana zahar pudra
1 lingurita esenta vanilie

Plus:

ganache ciocolata

Preparare:

In prima faza se face blatul. Amesteci cacaua cu apa clocotita, cu un tel. Adaugi untul si uleiul. Apoi pui ouale, galbenusurile, esenta de vanilie, zaharul, faina si praful de sare. Omogenizezi bine-bine.
Tapetezi o tava dreptunghiulara cu hartie de copt, intinzi aluatul si dai la copt in cuptorul preincalzit la 180 de grade, cam 35 minute, pana la proba cu scobitoarea. Lasi la racit de tot.
Amesteca untul la temperatura camerei cu untul de arahide, alternand cu zahar pudra. Totul la viteza mica. La final adaugi esenta de vanilie.
Peste blatul racit intinzi crema de arahide, apoi dai la frigider 15 minute. Pui ganache-ul deasupra si lasi peste noapte la frigider.
A doua zi portionezi. Se pastreaza la frigi, altfel se inmoaie prea tare crema.

Pofta buna!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s