Miami!
Ingrediente:
500 g spanac congelat
3 catei mari de usturoi
sare
piper
1 cana nuci
1 cana pecorino ras
2-3 linguri zeama lamaie
1/2 cana ulei masline
2 linguri busuioc uscat sau verde
Preparare:
Se poate folosi si spanac verde, eu am folosit 500 g spanac congelat.
Se incinge wokul, se „calesc” nucile pana se prajesc bine, se lasa la racit si apoi se macina.
Pune ulei de masline in wok, caleste cateii de usturoi tocati marunt, spanacul si lasa totil pe foc pana cand spanacul se dezgheata si rezulta o pasta omogena.
Intr-un vas se pune spanacul racorit, se adauga nuca macinata, busuiocul, pecorino ras, sare, piper, zeama de lamaie si ulei de masline. Baga blenderul de mana in compozitie si blenduieste pana cand rezulta o pasta omogena. La nevoie mai pune ulei de masline, zeama de lamaie, sare si piper, dupa gust.
Foloseste acest pesto cu paste sau pizza.
Pofta buna!
Pingback: Spaghete cu pesto | Artă și savoare
Pingback: Pizza cu pesto de spanac, sunca si telemea | Artă și savoare