Blat umed cu nuci

Numai bun pentru torturi cu crema de vanilie sau cu ciocolata.

Ingrediente:

125 gr unt moale
1/3 ulei
1 cana zahar
3 oua
1 cana faina
1 cana nuca macinata
1 plic praf copt de 10 gr
putina sare
1/3 cana sana la temperatura camerei

Preparare:

Se bate la viteza mica untul cu uleiul, se adauga zaharul putin cate putin, bateti in continuare la viteza mica. La fel se procedeaza si cu ouale, se adauga cate unul pe rand.
Se amesteca faina cu sarea si praful de copt si se adauga in unt alternativ cu laptele batut, incepand cu faina si terminand tot cu faina. Se pune si nuca.
Se coace o ora la foc mediu in cuptorul preincalzit in prealabil, pana la proba cu scobitoarea, daca iese curata opriti coacerea.
In ultimele 20 de minute de copt da focul spre mic pentru a nu se arde margibnile si fundul.
Lasa blatul la racit complet, inveleste in folie de aluminiu, da la frigider peste noapte, iar a doua zi poti sa tai in 3 blatul. Am folosit tava de 22 cm diametru.

Pofta buna!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s