Aluat de pizza


O reteta rapida, buna si ieftina 🙂

Ingrediente:

3/4 cana apa calduta
20 g drojdie proaspata/ 1 lingurita drojdie uscata
1 1/2 lingurita sare
2 cani faina

Preparare:

Dizolvi drojdia in apa calduta. O lasi sa stea 10-15 minute. Amesteci faina cu sarea si apa cu drojdie. Framanti un aluat omogen, nelipicios, neted. Il lasi la crescut cam 1-2 ore acoperit, la loc caldut.
Imparti aluartul in 2 bucati. Pe o foaie de copt intinzi fiecare bucata cu mana unsa cu ulei, usor, din centru inspre margini, pana cand ajungi la grosimea dorita.

Pofta buna!

Anunțuri

6 responses to “Aluat de pizza

  1. Pingback: Pizza cu pesto de spanac, sunca si telemea | Artă și savoare

  2. Pingback: Pizza Margherita | Artă și savoare

  3. Pingback: Pizza cu ton | Artă și savoare

  4. Pingback: Pizza cu sunca si mozzarella | Artă și savoare

  5. Pingback: Pizza cu rucola, sunca si parmezan | Artă și savoare

  6. Pingback: Pizza cu sunca si cascaval | Artă și savoare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s