Supa de bere

Pentru pofticiosi 🙂

Ingrediente:

3 linguri ulei masline/floarea soarelui
1 ceapa alba mare
1 morcov mare
sare
piper
1 catel de usturoi
4 linguri de unt
1/3 cana faina
3 cani supa ( sau apa + cubulete legume)
354 ml bere
1/2 cana samantana pentru gatit/lapte gras
2 frunze dafin
226 g branza cheddar

Preparare:

Incalzeste uleiul. Adauga ceapa tocata marunt, morcovul taiat rondele, putina sare si piper si caleste la foc mic 6-8 minute.
Adauga usturoiul tocat si caleste un minut.
Acum adaugi untul si-l lasi la topit. Pui faina, o lasi sa absoarba lichidul si o calesti putin, adugi supa, berea si smantana si frunzele de dafin. Fierbi cam 12 minute, cu capacul pus, sau pana cand se inmoaie morcovii. Mai pui la nevoie putina sare si piper, dupa gust.
Scoti frunzele de dafin, bagi blenderul de mana si pui branza cheddar. Stingi focul. Lasi in repaus 5 minute si gata.
Servesti cu patrunjel si paine de casa cu seminte.

Pofta buna!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s