Supa cu linte verde si afumatura

Interesanta combinatia 🙂

Ingrediente:

300 g linte verde
2 cepe albe medii
2 catei de usturoi
ulei de floarea soarelui
1 ardei gras rosu
2 linguri pasta tomate
1 morcov mare
1/2 telina mica
cam 3 litri de apa
sare
piper
putin praf de chilli sau boia iute
3 frunze de dafin
200-300 g de pastrama de porc afumata

Preparare:

Lintea verde se spala bine si se lasa in strecuratoare la scurs.
Se caleste ceapa tocata marunt impreuna cu cateii de usturoi tocati, la foc mic. Adaugi si ardeiul taiat cubulete si telina si morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mari si calestei 1-2 minute. Pui 500 ml apa si dai la fiert pt 15 minute la foc mediu, cu capacul pus.
Adaugi pasta de tomate, frunzele de dafin, lintea, carnea cubulete si apa. Lasi la fiert, cam o ora.
Pui sare, piper si chilli/boia iute, dupa gust.
Se serveste cu ceapa rosie si paine de casa, daca ai 🙂

Pofta buna!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s