Sarmale cu carne

De data asta o varianta de sarmale cu carne 🙂

Ingrediente:

500 g carne vita + 500 g carne de porc
1 cana de orez
2 cepe mari
1 legatura de marar verde
ulei
sare
piper
varza murata

Preparare:

Caleste ceapa pana devine aurie in uleiul incins. Adauga orezul spalat si lasa totul la calit 1-2 minute. Ia oala de pe foc adauga carnea, mararul tocat, piper si doar putina sare, depinde cat de sarata este varza.
Desfa varza murata in foi, taie nervurile fiecarei foi in parte, imparte foile mai mari in 2 si apoi umple-le cu compozitia de carne si orez.
Pe fundul vasului pune varza maruntita, pui sarmalele, acoperi cu frunze de varza, pui apa rece 3/4 din oala si dai la fiert la foc mic cu capacul acoperit cam 2 ore.
Lasi sarmalele la racit si le servesti cu smantana sau iaurt.
De regula sarmalele se fac cu carne de porc mai grasa pentru a iesi mai dulcege si cu doar 1/2 cana de orez sau chiar mai putin. Ale mele au stata batoase, is mai moldovenesti de fel 😀 La fiert poti pune si afumatura pentru un gust mai bun si putina pasta de tomate/bulion in apa in care fierb.

Pofta buna!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s