Beigli cu nuca si mac

Sa incepem saptamana in forta!


Ingrediente:

Pentru aluat:

600 g faina
20 g drojdie
4 linguri zahar
4 galbenusuri
200 g unt
100-200 ml lapte caldut

Pentru umplutura:

300 g nuca macinata
300 g mac macinat
4 albusuri
un praf de sare
zahar dupa gust
coaja de la 2 lamai
200 g stafide

Preparare:

Amesteci drojdia cu o lingura de zahar si laptele caldut si o lasi 10-15 minute sa se umfle. Amesteci faina cu zaharul si praful de sare, adaugi untul si-l incorporezi in faina ca pentru aluatul fraged. Adaugi galbenusurile si la final laptele si drojdia. Rezulta un aluat omogen, usor elastic. Il lasi la crescut cel putin o ora.
Macini nuca si macul. Albusurile le bati spuma cu sarea si zahar dupa gust, cam 10 linguri. Imparti in doua albusurile spumate si adaugi nuca si macul. Pui in fiecare compozitie coaja de lamaie si stafide. La nevoie mai pui putin lapte caldut ca sa fie compozitia omogena.
Imparti aluatul in 4 parti, le intinzi foi subtiri, pui compozitie, rulezi si dai ruladele intr-o tava dreptunghiulara, incapatoare, tapetata cu hartie de copt. Le ungi cu galbenus batut cu putin ulei si le dai la 150 de grade pentru cca 30 de minute. La nevoie mai lasi 5-10 minute.
Lasi la racit si portionezi.

Pofta buna!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s