Ceva energizant si cald pentru o zi friguroasa de sfarsit de noiembrie!
Ingrediente:
500 g fasole alba cu bobul mare
1-2 cepe
2 catei de usturoi
sare
piper
vegeta naturala
1 telina mica
Preparare:
Pui fasolea de cu seara la inmuiat. A doua zi o pui la fiert in 2 ape pe care le arunci.
Calesti ceapa in uleiul incis, adaugi si usturoiul, apoi fasolea si apa fierbinte. Pui si telina taiata cubulete. Cand telina este fiarta iei oala deoparte si mixezi totul cu un blender de mana. Strecori supa pritr-o sita deasa ca sa elimini cojitele de la fasole. O pui pe foc, adaugi sare, piper, vegeta, eventual si boia iute, dupa gust, si apa fierbinte pentru a nu fi prea groasa supa. Mai dai un clocot si gata.
Servesti cu paine prajita, paine de casa sau paine integrala.
Pofta buna!