Fursecuri cu Nutella

Ciocolata, Nutella si iarasi ciocolata sa fie de sarbatori 😀

Ingrediente:

1/2 cana ulei floarea soarelui
1/2 cana Nutella
1/1 cana zahar brun
1/2 cana zahar alb
1 lingurita praf de copt
1/8 lingurita bicarbonat
2 linguri de lapte
1 ou
1 lingurita de esenta de vanilie
2 cani faina

Plus:

zahar brun + zahar alb pentru „tavaleala”

Preparare:

Amesteci uleiul cu Nutella si cu zaharul brun + cel alb. Bagi mixerul bine in el si bati 1-2 minute. Pui oul si esenta de vanilie + un praf de sare. In acest punct adaugi praul de copt, bicarbonatul si laptele. La final pui faina. Omogenizezi cu o lingura de lemn. Trebuie sa iasa un aluat moale, care nu curge, insa care nu poate fi intins cu facaletul, un aluat inca lipicios. Il pui in punga si-l dai 1 ora la frigider. Cand il scoti faci bilute din aluat (daca e inca prea moale mai pudrezi cu putina faina si omogenizezi prin framantare cu mana), le tavalesti prin zahar si le pui pe hartie de copt, la distanta. Coci in cuptorul preincalzit pentru cca 12 minute. Cand le scoti fursecurile sunt inca moi, le lasi in tava la racorit 1 minut, apoi le pui pe o tava la racit. Se vor intari.

Pofta buna!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s