Biscuitei ninsi, ca vremea de afara 🙂
Ingrediente:
1 cana cacao
1 1/2 cana zahar alb
1/2 cana ulei
4 oua
2 lingurite esenta de vanilie
2 cani faina
2 lingurite praf de copt
1/2 lingurita sare
Plus:
zahar pudra pentru tavalit
Preparare:
Amesteca zaharul cu cacao si cu uleiul, omogenizezi bine de tot. Adaugi apoi esenta de vanilie, praful de sare, ouale si faina amestecata cu praful de copt. Omogenizezi bine mai intai cu mixerul, apoi cu o lingura de lemn. Daca este totusi prea moale mai pui putina faina, nu multa. Compozitia trebuie sa stea la frigider 1-2 ore si se mai aseaza, se umfla.
Scoti aluatul din frigi, faci bilute, le tavalesti prin zahar pudra, le pui intr-o tava de copt tapetata cu hartie de copt – la distanta unele de altele – si dai la cuptorul preincalzit la 180 de grade. Le lasi cam 10 minute, maxim 12-15, pana cand se lasa, crapa si se umfla un pic.
Tebuie sa fie moi cand le scoti din cuptor. Le lasi 1-2 minute la racorit in tava, apoi cu o paleta le muti pe un platou la racit. Se intaresc cand sunt reci.
Pofta buna!
Pingback: Lemon Crinkle Cookies | Artă și savoare