Chec cu dovleac, ciocolata si portocale

Pentru un inceput de weekend frumos 🙂

Ingrediente:

250 g piure dovleac
sucul si coaja de la o portocala
1 cana zahar brun
1/2 cana zahar tos, alb
1/2 cana ulei de floarea soarelui
2 pliculete zahar vanilat
1 plic praf de copt
1 lingura bicarbonat
1/2 lingurita sare
5 oua
2 1/2 cani faina alba 000
1 lingura anason macinat
1 lingura ienibahar
1 lingurita cuisoare
1 lingurita ghimbir
4 linguri pline ganache de ciocolata

Preparare:

Piureul de dovleac il amesteci bine cu zaharul alb, zaharul brun si zaharul vanilat. Adaugi ganache-ul de ciocolata, coaja si sucul de portocala, uleiul, ca pentru maioneza, si, apoi, ouale, unul cate unul. Pui si sarea, mirodeniile si la final faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul.
Tapetezi o tava de chec mare cu hartie de copt, torni compozitia si dai checul la cuptorul preincalzit. Coci cca 1 ora, la inceput foc mediu, apoi reduci la mic, pana la proba cu scobitoarea.
Lasi la racit si apoi portionezi.

Pofta buna!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s