Negresa cu branza dulce

O zi dulce sa aveti!


Ingrediente:

Pentru blat:

300 g zahar
100 g cacao
250 ml lapte
200 g unt
200 ciocolata de lapte
5 oua
1 lingura esenta de vanilie
2 1/2 – 3 cani de faina alba 000

Pentru crema:

900 g branza dulce de vaci, de casa, scursa bine
300 g crema de branza de la Lidl
zahar dupa gust
200 g stafide brune
esenta de vanilie
2 linguri faina/amidon

Preparare:

Amesteca zaharul cu cacao si laptele si pune-l pe foc la fiert pana cand nu se mai simte zaharul. Adauga untul bucatele si ciocolata si lasa-le la topit. Cand toata compozitia este omogena o iei de pe foc si o transferi intr-un vas mai mare si o lasi la racorit.
Adaugi ouale pe rand si omogenizezei cu un tel. Pui si esenta de vanilie si faina asa incat sa rezulte o compozitie omogena, destul de consistenta, insa care curge. PUi jumatate din compozitie intr-o tava mare, dreptunghiulara, 25 X 35, tapetata cu hartie de copt.
Deasupra pui compozitia de branza. Amesteci cele 2 tipuri de branza cu zahar dupa gust, esenta de vanilie, stafidele si faina si pui cu lingura, din loc in loc, peste aluat, pana cand acoperi tot.
Deasupra pui cealalta jumatate de blat. Dai in cuptorul preincalzit si coci la foc mediu, la inceput, apoi micsorezi temperatura, pentru cca 1 ora.
Lasi complet la racit si abia apoi portionezi. Cel mai bine este sa o lasi peste seara la racit.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s