Negresa cu dovleac

Merita facuta iar si iar.

Ingrediente:

100 g zahar, 25 g cacao, 100 g unt, 50 ml lapte si 1 lingurita esenta de rom
200 g ciocolata 40%
1 cana zahar
200 g unt
4 oua
un praf de sare
1 lingura esenta de vanilie
1 cana si 1/2 faina


Pentru umplutura cu dovleac:

200 g piure dovleac
200 g branza dulce Lidl
2 linguri faina
1 lingurita scortisoara
1 lingurita nucsoara
1/2 lingurita ghimbir
1/2 lingurita cuisoare

Preparare:

In prima faza pui 100 g zahar+cacao+unt+lapte+esenta de rom la topit pe foc si lasi sa se fiarba pana nu se mai simte zaharul. In acest punct pui oala pe baie de abur, adaugi ciocolata si 200 g unt si lasi la topit complet, omogenizand bine. Iei de pe foc compozitia si lasi putin la racorit.
O torni intr-un bol, adaugi zaharul, sarea si oul unul cate unul si omogenizezi bine cu un tel. Adaugi si esenta de vanilie si faina si obtii un aluat moale.
Tapetezi o forma de copt dreptunghiulara cu hartie de copt, 25/35, torni 2/3 din aluatul de cioco si apoi din loc in loc pui umplutura de branza ( amesteci branza cu dovleacul, mirodeniile si faina ). Deasupra pui 1/3 din aluat cioco, treci o scobitoare prin aluat pentru un oarecare efect marmorat si dai tava la cuptor.
Cuptorul este preincalzit la 180 de grade si lasi la copt 35 de minute, poate o idee si mai mult, 40-45, depinde. Urmaresti prajitura sa se coaca frumos la suprafata.
O lasi la racit complet, apoi o portionezi.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s