Nu ca am fi noi cu Halloween-ul, insa daca e inca un prilej in plus pentru a gatit ceva bun cu dovleac il adoptam 😀
Ingrediente:
600 g piure de dovleac
2 cani de faina, 2 cani 1/2
1 cana zahar brun
1/2 cana zahar tos
1 cana cu unt topit si racit/ulei
4 oua
1 lingurita bicarbonat
1 lingurita praf de copt
1 lingurita scortisoara
1 lingurita nucsoara
1/2 lingurita ghimbir
1/4 lingurita cuisoare
1 lingurita rasa de sare
Preparare:
Amesteci piureul de dovleac bine-bine cu zaharul si sarea. Adaugi untul topit si racit, incet-incet, ca pentru maioneza, si apoi ouale unul cate unul. Adaugi si mirodeniile, bicarbonatul si praful de copt, iar la final faina. Omogenizezi cu mixerul. Umpli hartiile de briose cam 2/3 si dai la cuptorul preincalzit pana la proba cu scobitoarea, cam 20 de minute.
Le lasi la racit, le faci mot din frisca si le decorezi cu confeti colorate din zahar.
Pofta buna!