„Melci” cu rosii uscate si busuioc

Ca sa avem spor la treburi pe o zi morocanoasa!

Ingrediente:

500 g faina alba 000
1 lingura sare de mare, rasa
1 lingura zahar, rasa
1 plic drojdie uscata
lapte caldut, cam 300 ml
100 g rosii uscate taiate cubulete
ulei d emasline
frunze de busuioc verde

Preparare:

Amesteci faina cu sarea, zaharul si drojdia. Adaugi laptele caldut, putin cate putin si framanti un aluat omogen, usor elastic, nelipicios. Il lasi la dospit o ora, la loc cald.
Dupa ce a trecut ora il framanti din nou cu putin ulei de masline, intinzi o foaie mare, dreptunghiulara pe care o ungi cu ulei de masline. Deasupra presari rosiile uscate taiate si busuiocul verde tocat, rulezi un sul bine strans, tai rodele. Rondelele-melcisori le pui intr-o tava dreptunghiulara, le lasi 15 minute la crescut si apoi le dai la foc. Le coci la foc potrivit 20-30 minute, pana cand se rumenesc frumos.

Pofta buna!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s