Tort cu mere si iaurt

De sezon 🙂

Sursa de inspiratie

Ingrediente:

1 kg mere intregi, necuratate
600 g iaurt
10 linguri ulei
10 linguri zahar
16 linguri faina
1 lingurita bicarbonat
1 lingura scortisoara
1 lingurita nucsoara

Preparare:

Se curata merele, se rad, se scurg de zeama si se dau deoparte.

Se amesteca uleiul cu zaharul, se adauga si iaurtul si se mixeaza pana se topeste zaharul. Se adauga faina se amesteca bine, apoi punem si bicarbonatul.

Se tapeteaza o tava cu diametrul de 26-28 cm cu hartie de copt. Se pune jumatate din compozitie si se niveleaza uniform pe toata suprafata tavii. Se presara merele amestecate cu scortisoara, nucsoara, 2 linguri de zahar si 2 linguri de gris. Deasupra se pune jumatatea cealalta de compozitie si se da la cuptor.

Coci la foc potrivit pana cand s-a rumenit frumos deasupra. Este important sa fie pe toata suprafata maronie prajitura, altfel risti sa-ti iasa blaturi crude. Fa si proba cu scobitoarea.
Lasi tortul la racit, pudrezi cu zahar si portionezi.

Pofta buna!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s